Opslag
30-03-2015

Horne Efterskole og Landsforeningen Mad&Læring afholder kursusdag den 26. marts. (kopi)

Landsforeningen Mad&Læring og Horne Efterskole afholder kursusdag!

 

Hvordan laver man billig, velsmagende, økologisk mad i hverdagen - som unge mennesker ikke kan lade være med at sætte tænderne i?

*

Om sammenhænge mellem kost, adfærd og indlæringsevne

*

En temadag med fællesspisning og erfaringsudveksling

Horne efterskole - elever.png

                                   Dagens program

 

08.00-09.00

 

Registrering og morgenmad

09.00-09.30

Præsentation af Horne Efterskole v/Uffe Truelsen

Præsentation af Landsforeningen Mad&Læring v/Frede Bräuner og      bestyrelsen

Præsentation af dagens program

09.30-10.00

Gennemgang af morgenmaden og mellemmåltider, som vi skal spise i løbet af dagen

Fokus på nye måder at købe ind på. Spørgsmål fra salen og erfaringsudveksling

10.00-10.20

Pause og mellemmåltid

10.20-11.00

Børn og unges sundhed v/Frede Bräuner

Fokus på forkerte kostvaner

Konsekvenser for læring og sundhed. Gennemgang af negative konsekvenser af energidrikke, alkohol-sodavand mv.

Spørgsmål fra salen og erfaringsudveksling

11.00-11.45

Fra usund og overvægtig med diagnosen ADHD til at være velfungerende

En personlig beretning v/Mia Thorsø

Spørgsmål fra salen og erfaringsudveksling

11.45-12.00

Præsentation af frokosten, som vi skal spise. Gennemgang af principper for indkøb og tilberedning

12.00-12.45

Frokost

12.45-13.15

Gåtur på Hornestien, hvor vi skal nyde udsigten over Vesterhavet og Hirtshals Havn

13.15-14.15

Workshop

  • Sundhedseksperimentariet: Få målt kondital, puls, blodtryk, BMI, mv.
  • Beskrivelse af de enkelte test
  • Hvad betyder målingerne, og hvordan anvender vi testene i hverdagen?
  • Motion i hverdagen. Gyrd Ernstsen præsenterer sine motionsredskaber og træningsmetoder
  • Lav enkelte retter i køkkenet v/Uffe Truelsen
  • Mulighed for netværksmøder

14.15-14.30

Opfølgning i plenum – spørgsmål og debat

14.30-15.00

Tænk nyt - smid vanetænkning over bord og hæv økologiprocenten v/Uffe Truelsen

15.00-15.20

Pause og mellemmåltid

15.20-16.50

Børn og unges sundhed, fokus på forkerte kostvaner og konsekvenser for læring og sundhed. Bud på løsninger i hverdagen

Indbudte gæster vil bidrage i dette oplæg. En kort pause bliver indlagt

16.50-17.00

Pause

17.00-18.00

Præsentationen af aftensmaden, horneManifestet og gode råd i et tunet hverdagskøkken v/Uffe Truelsen

Fællesspisning og afrunding på dagen v/Frede Bräuner, bestyrelsen og Uffe Truelsen

 

 Målgruppe

Kurset henvender sig til køkkenpersonale, alle der arbejder med børn og unge, herunder forældre, undervisere, pædagoger, vejledere, sundhedsplejen, behandlere, politikere og repræsentanter for de sociale myndigheder. Kurset henvender sig specielt til efterskoler, kostskoler, døgninstitutioner og behandlingssteder, hvor børn og unge bor og spiser i hverdagen.

 

Tilmelding

Skal ske senest 24. marts eller så længe, der er ledige pladser.

 

Tilmeld dig her

Skriv til info@madoglaering

 

Ring på tlf.: 30913990

 

Tilmelding vil foregå efter først-til-mølle princippet. Der er plads til 120 deltagere.

Overnatning: Danhostel Hirtshals 

Tlf.: +45 98 94 12 48

 Kursusgebyr

Kr. 950

Beløbet dækker deltagelse på kurset, materialer, fuld forplejning og et års medlemskab af Landsforeningen Mad&Læring. Tilmeld fem og betal for fire. Skoler og institutioner, der er medlem af foreningen, får 100 kr. og privatpersoner 100 kr. i medlemsrabat. Tilmeldingen er bindende. Der bliver fremsendt en elektronisk faktura. Ved tilmeldingen bedes EAN-nummer, adresse, mailadresse og telefonnummer oplyst.

 

Et eventuelt overskud vil gå til Landsforeningen Mad&Lærings arbejde med at udbrede viden om madens betydning for læring og adfærd.

 

Spørgsmål til tilmelding og kursets indhold

Kontakt Landsforeningen Mad&Lærings kursus koordinator Frede Bräuner på            

info@madoglaering.dk eller 30913990

 

 

Oplægsholdere

 

uffe.jpg

Uffe Truelsen er køkkenchef og underviser i linjefaget horneGastro på Horne Efterskole.

Uffe blev udlært kok i 2004 fra et lille fransk hverdagskøkken i midten af Aalborg. Siden har han været på gourmetrestauranter, sejlet med søværnet ved Grønland og været leder på flere store spisesteder.

I 2010 blev Uffe ansat på Horne Efterskole og fik opgaven at føre efterskolekøkkenet ind i en tid, hvor velsmag og madkvalitet er parameter, der bliver valgt efterskole efter. Han er konsekvent i at bruge årstidens lokale råvarer og har i den proces samtidig hævet økologiprocententen til over 70 procent uden at bruge nævneværdigt flere penge.

Uffe er en praktiker, der ved hvordan en hverdag kan hænge sammen i et travlt køkken, hvor der skal laves mad til unge mennesker med hjerte og hånd. Læs mere om horneMad på www.horne.dk

ubeskåret.jpg

Frede Bräuner blev uddannet folkeskolelærer 1983 og arbejdede i folkeskolen frem til 1985, hvor han blev ansat i Heltidsundervisningen under Aarhus Ungdomsskole.

Han har gennem alle årene beskæftiget sig med sammenhængen mellem kost, adfærd og indlæringsevne og iværksatte i 1997-98 sammen med kolleger obligatorisk madordning på skolen.

Siden 1998 har han deltaget i den offentlige debat om emnet gennem radio og tv, avisartikler, foredrag mv. I 2002 udgav Frede Bräuner bogen Kost – adfærd – indlæringsevne, der i 2010 udkom i 5. udgave. 

Frede Bräuner fungerer nu som konsulent, familievejleder og er en meget efterspurgt foredragsholder.

Læs mere om Frede Bräuner:www.webkost.dk   

mia.jpg

Mia Thorsø Lindegaard vil i sit indlæg berette om vejen væk fra et liv på medicin og overvægt til et aktivt liv med uddannelse og stor virkelyst.

Mia havde store problemer i skolen og senere på arbejdsmarkedet.

Hun fik diagnosen ADHD og blev medicineret med ADHD-medicin og antidepressive midler. Mia ændrede kost-og motionsvaner, tabte sig 30 kg og er nu medicinfri.

I 2013 tog Mia en kostvejlederuddannelse, har etableret sig med eget firma, hjemmeside og facebook-side.

 

Læs mere om Mia Thorsø Lindegaard:facebook.com/KostSundhed

Hent hele programmet her

Tilmelding

Tilmelding som privatperson
(hvis ja, skal du ikke udfylde de 6 næste felter)
Evt. oplysninger om Virksomhed/institution
Virksomhedens/institutionens navn
Adresse
Postnummer
By
Institutionen har et ean-nummer
Ean-nummer
Kontaktperson
Fornavn
Efternavn
Adresse
Postnummer
By
Mailadresse
Telefonnummer
Er tilmeldte institution/ person medlem af Landsforeningen Mad&Læring
Deltager
Ønsker deltagerne et års gratis medlemskab af Landsforeningen Mad&Læring
Vi/Jeg tilmelder følgende
Deltager 1
Deltager 2
Deltager 3
Deltager 4
Deltager 5
Deltager 6
Deltager 7

Bliv medlem og få endnu
mere viden og fællesskab

Rabat på udvalgte konferencer Nyhedsbrev
Rabat på udvalgte kurser Årsabonnement på tidsskriftet Naturli
Bliv medlem

Landsforeningen Mad&Læring

Medlemsportal

Brugernavn:
Adgangskode:
Husk mig
Glemt login?
 
30-03-2015

Tilmeld jer til konferencen i Odense Congress Center den 26. okotber 2015

30-03-2015

Horne Efterskole og Landsforeningen Mad&Læring afholder kursusdag den 26. marts. (kopi)

 

Hent hele programmet her (Tilmeldningsfristen er rykket til den 24. marts)

Gå videre og tilmeld dig neders! 

22-01-2015

Foredrag og workshop på Nordborg Slots Efterskole

Jeg har netop haft fornøjelsen af at besøge endnu en efterskole med foredrag og workshop. Lad mig med dette opslag hylde en genial skoleform, der fortjener stor respekt og anerkendelse. Mvh Frede Bräuner

30-12-2014

Find en foredragsholder

Side
 1  2 
| Næste side >

Stor tak til vores samarbejdspartnere

Aktuelt

26-02-2018

Indkaldelse til generalforsamling den 17. marts

Generalforsamling lørdag den 17. marts.

06-09-2017

Vitamintilskud kan forhindre ufrivillige aborter.

Landsforeningen Mad&Læring        Webmaster: Frede Bräuner · mobil 3091 3990 · info@madoglaering.dk